mandag 28. juni 2010

Rundt Senja del 2 av 3


Etter å ha fylt opp vanntanken og gått til innkjøpt av skikkelige "sjyhanska" så fortsatte vi ferden rundt Senja.

Mens jeg satt ved roret så hørte jeg ett rop av den lystige typen. Det lystige ropet kom fra under dekk. Helge hadde en aldri så liten opptur. Han fant en 12V støvsuger. Han ble så glad over dette funnet at Giovanni måtte ta bilde av det.

På strekket mot Medfjordvær så opplevde vi solskinn og fint vær. Giovanni laget en spagettirett som ble servert fra kasseroller i mangel på dype tallerkner.

Når det ikke var vind så startet Helge opp Volvo Penta-motoren. Og da kunne vi også kjøre webasto-ovnen. Når man seiler i en liten båt og det er kaldt så blir det spesielt, ja nesten andaktig å fyre opp webasto-ovnen å varme seg litt.

Sent på kvelden ankom vi Medfjordvær. Vi fortøyde ved en fin flytebrygge. Men det tok ikke lang tid før noen Tyskere sa at plassen var opptatt. Vi måtte legge oss ved en stor trekai. Helge la ut lange spring og monterte fendrene vertikalt slik at de bedre holdt oss fra å skrape mot kaia.

En av tyskerne som var av det litt mer sosiale laget kom vandrende mot oss mens han rullet seg en røyk. Han trengte ikke å fortelle oss at hans store idol var Macgyver, det så vi på sveisen hans. Desverre så var ikke engelsken hans like bra som Macgyver frisyren. Men jeg tenkte at Giovanni kanskje kunne tysk. Jeg sa til Macgyver noe sånn som "meine freund deutch gesprchen got. Meine deutch ist kaputt" Så avløste jeg Giovanni fra pastakjelen slik at han kunne prate tysk med Macgyver. Tysk og Østerrike tysk er visst noe forskjellig. Giovanni kunne bare Østerrike tysk.
Macgyver holdt en lengre monolog før Giovanni kom til ordet. Mon tro hva han fortalte. Kanskje han prøvde å fortelle oss meningen med livet eller svaret på kreftgåten.

Giovanni våknet opp av tilstand der han lignet på ett spørsmålstegn og sa

"STROM"

Når var det Macgyver sin tur til å være spørsmålstegn.

"SPANNUNG"

Macgyver valgte fortsatt å være ett spørsmålstegn og Giovanni hentet en kabel.

"VOLT, ELEKTRISCH"

Macgyver viste oss nærmeste uttak og gikk tilbake til hytten sin. Med landstrøm tilkoblet så laget vi oss kveldsmat og ankerdram

Neste episode: En skulende mann........hjemkomst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar